Încă o șansă pentru cei care nu au susținut bacalaureatul din prima! Astăzi a început sesiunea suplimentară a examenelor pentru candidații care nu s-au prezentat la sesiunea de baza, dar și pentru cei care nu au luat note de trecere. Astăzi, 117 de elevi vorbitori de limba rusă au susținut repetat examenul la limba și literatura română.

Ca și în sesiunea de bază, alolingvii au avut la dispoziție trei ore pentru a scrie examenul la limba română. Și dacă unii spun că proba repetata a fost mai ușoară decât prima, alții nu țin minte despre ce au scris.

În sesiunea de bază, un tânăr și-a semnat doar lucrarea și a părăsit examenul. Acum, însă, susține că testul a fost mult mai ușor și crede că s-a descurcat bine.

„Era destul de ușor. Am scris pe primul list unde nu trebuia să fac niște semne, nu puteam să îl scriu mai departe. Eu sper că o să fie o notă pozitivă”, spune el.

Sesiunea repetată se va desfășura pe parcursul acestei săptămâni. În total, peste 4.000 de candidați s-au înscris să susțină examenul de bacalaureat în sesiunea suplimentara.