Mormântul actorului Constantin Constantinov a fost vandalizat. Piatra funerară care stă pe mormântul actorului a fost deteriorată, iar o bucată de bronz a fost furată.

„Cineva a deteriorat o porțiune din piatra funerară care stă pe mormântului lui Constantin Constantinov. Am chemat poliția. A fost fiica și soția decedatului. Urmează să se verifice dacă bucata de bronz nu a fost dusă la vreo întreprindere care se ocupă de topirea sau prelucrarea bronzului”, a menționat Ludmila Boțan,  şefa Întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”.

Aceasta a mai menționat că un singur mormânt a fost vandalizat, iar episodul a fost înregistrat de camerele de vedere. Persoanele care au deteriorat piatra funerară au luat doar o porțiune pentru că întreaga piatră era prea grea.

În aceste condiții, Nistor Grozavu a propus ca monitorizarea video să fie efectuată pe o porțiune mai mare a cimitirului, astfel încât ulterioarele cazuri de vandalizare să poată fi depistate mai ușor.

Constantin Constantinov s-a născut la data de 7 iunie 1915 în satul Sucleia din raionul Slobozia (Transnistria). Începând din anul 1944, a jucat pe scena Teatrului muzical-dramatic „A.S.Pușkin” din Chișinău (azi Teatrul Național „Mihai Eminescu”). În anul 1953 a primit titlul de Artist al poporului. În teatru a jucat cu precădere roluri de comedie, interpretând circa 100 roluri.