/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ O nouă ședință în dosarul lui Chirtoacă. Edilul: „Brusc, am devenit pericol public”

missing
17 iulie 2017, ora 18:40

Avocații au cerut anularea ordonanței de pornire a urmăririi penale și au solicitat ca în ședință să participe procurorul ierarhic superior, Viorel Morari.

„Plângerea a fost depusă de doamna Iovu și susținută de ceilalți avocați. A fost făcută plângerea pentru că urmărirea penală a început înainte ca să aibă loc vreo infracțiune. Chiar în ordonanța de începere a urmăririi penale este scris că „vor aranja licitația”, cineva. Eu am pus următoarele întrebări: În cazul în care cei de la procuratură, CNA știau că urmează să fie aranjată o licitație, de ce nu au venit în ziua licitației să o oprească. Doi: De ce timp de un an și jumătate nu am fost invitat la audieri eu personal, pentru a vedea cum stau lucrurile în acest dosar, pentru că, dintr-o dată, brusc, am devenit pericol public, iar asta este straniu. Urmează să se expună instanța de judecată”, a declarat edilul.

Pe cealaltă parte, procurorul Dumitru Robu susține că anume el este acel care gestionează cazul susținând că totul ar fi un joc al avocaților lui Chirtoacă. Prin urmare, s-a anunțat întreruperea ședinței pentru ca procurorul să aducă o serie de materiale care confirmă faptul că anume el se ocupă de cauză și nu altcineva. Următoarea ședință va avea loc pe data de 16 august.

Amintim că, cei doi avocați ai lui Chirtoacă, Gheorghe Malic și Tatiana Iovu au fost înlăturați din proces. Pe data de 25 mai, după 4 ore de percheziții în biroul său de la Primărie și aproape 2 ore de percheziții în locuința sa, edilul fost reținut de CNA. La 14 iunie primarul Dorin Chirtoacă a primit încă 25 de zile de arest la domiciliu după ce a fost învinuit în dosarul parcărilor cu plată din Capitală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram