La o săptămână de la incendiul care a afectat două gunoiști din capitală, experții de la Serviciul de Salvatori nu au stabilit încă de la ce au izbucnit flăcările. Între timp, autoritățile bat alarma și spun că se menține pericolul ca astfel de incendii să se mai producă, în condițiile în care stadioanele sunt pline de crengi uscate. Singurul tocător aflat în gestiunea autorităților nu este suficient pentru a face față mormanelor de copaci uscați.

Tocătorul din imagini este singurul care fărâmițează crengile depozitate pe stadioanele din capitală, după zăpada din aprilie. Muncitorii se plâng că acesta este prea mic și lucrează prea încet.

„Acela care era făcea în 2-3 zile tot acest lucru, cu acest tocător cred că o să facem cred că într-o lună de zile”, a spus Nicolae Drăgan, director întreprindere.

Autoritățile îndeamnă oamenii să vina să-și ia crengile depozitate, pe care le dau gratuit. Deși acestea pot oricând să devină lemne pentru foc și să încălzească sobele la iarnă, doritori nu sunt. Funcționarii presupun că motivul pentru care nimeni nu se grăbește să și le ia acasă, ar fi că arborii de pe stadion sunt deja putreziți.

Deși recent autoritățile municipale au decis să cumpere tocătoare pentru fiecare sector, acum spun că nu au bani. „Trebuie să fie la rectificarea bugetului. Trebuie să fie introduse și abia după aceasta vor putea să fie procurate”, a menționat Nistor Grozavu, viceprimarul Capitalei.

Până în prezent, doar 10 % dintre crengi au fost tocate. Cele mai mari depozite de copaci uscați se află pe terenurile situate pe strada Transnistria și Ialoveni, dar și pe stadionul Republican. Totodată, autoritățile încă mai strâng crengile uscate din curțile din Capitală, iar Botanica și Râșcani sunt sectoarele cele mai afectate.