/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Pericolul de incendiu se menține. Mai multe stadioane din Chișinău sunt pline de crengi uscate

17 iulie 2017, ora 19:34

Tocătorul din imagini este singurul care fărâmițează crengile depozitate pe stadioanele din capitală, după zăpada din aprilie. Muncitorii se plâng că acesta este prea mic și lucrează prea încet.

„Acela care era făcea în 2-3 zile tot acest lucru, cu acest tocător cred că o să facem cred că într-o lună de zile”, a spus Nicolae Drăgan, director întreprindere.

Autoritățile îndeamnă oamenii să vina să-și ia crengile depozitate, pe care le dau gratuit. Deși acestea pot oricând să devină lemne pentru foc și să încălzească sobele la iarnă, doritori nu sunt. Funcționarii presupun că motivul pentru care nimeni nu se grăbește să și le ia acasă, ar fi că arborii de pe stadion sunt deja putreziți.

Deși recent autoritățile municipale au decis să cumpere tocătoare pentru fiecare sector, acum spun că nu au bani. „Trebuie să fie la rectificarea bugetului. Trebuie să fie introduse și abia după aceasta vor putea să fie procurate”, a menționat Nistor Grozavu, viceprimarul Capitalei.

Până în prezent, doar 10 % dintre crengi au fost tocate. Cele mai mari depozite de copaci uscați se află pe terenurile situate pe strada Transnistria și Ialoveni, dar și pe stadionul Republican. Totodată, autoritățile încă mai strâng crengile uscate din curțile din Capitală, iar Botanica și Râșcani sunt sectoarele cele mai afectate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram