Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, a lansat critici la adresa liderului democrat, Vladimir Plahotniuc, după ce acesta a cerut, la New York, retragerea armatei ruse din stânga Nistrului. „Cine știe de ce singurul miliardar dintr-o țară săracă cheamă la război în Transnistria?”, a întrebat Rogozin pe pagina sa de Facebook. În replică, democrații susțin că solicitarea de retragere a trupelor militare nu poate fi interpretată ca fiind o provocare la un conflict pe Nistru.

„Cine știe de ce singurul miliardar dintr-o țară săracă cheamă la razboi în Transnistria?”. Este comentariul scurt pe care l-a scris vicepremierul rus, Dimitri Rogozin, pe pagina sa de facebook, anexând și declarațiile democratului Vlad Plahotniuc făcute săptămâna trecută la New York. Liderul PD a cerut, într-un discurs susținut la Congresul Internaționalei Socialiste, retragerea armatei ruse din regiunea transnistreană.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al democraților a declarat că afirmațiile lui Rogozin trebuie privite în contextul politicii promovată de către autoritățile de la Moscova în domeniul reglementării conflictului transnistrean.

„Declarațiile de solicitare de retragere a forțelor armate ale Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova nu pot fi interpretate ca fiind o provocare la un conflict pe Nistru. Este o interpretare a domnului Rogozin, dar nu are nimic în comun cu textul președinetului Partidului Democrat”,
a menționat Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PD.

Dmitri Rogozin este cunoscut pentru declarațiile sale provocatoare la adresa autorităților de la Chișinău, fiind un aprig susținător al regimului de la Tiraspol. El se regăsește în lista oficialilor ruși care au interdicție de a călători în Uniunea Europeană, Canada și SUA. Totuși, în decembrie trecut, el a survolat spațiul aerian al României, pentru a ajunge la învestirea președintelui Igor Dodon.