Potrivit raportului financiar prezentat de către Partidul Democrat din Moldova Comisiei Electorală Centrală, în primul semestru al acestui an formațiunea politică a cheltuit o sumă de aproximativ 31,4 milioane de lei.

Este bine știut că anume în această perioadă PDM a început promovarea sistemului de vot uninominal pe care aceștia l-au propus. În raport este specificat că pentru presă și materiale promoționale, partidul a cheltuit 29,4 milioane de lei, pentru telecomunicații au fost cheltuiți 360.706 lei, iar pentru deplasarea în țară, cât și peste hotare s-au cheltuit 148.551 lei.

Partidul Democrat din Moldova a dat start campaniei de promovare pentru modificarea sistemului electoral în martie 2017. Și PSRM a venit cu propunerea schimbării sistemului electoral în cel mixt.

Ulterior, cele două propuneri au fost comasate, totuși la bază stă proiectul înaintat de socialiști. Întregul raport îl puteți urmări mai jos, iar dacă doriți să vedeți rapoartele financiare ale tuturor partidelor, accesați acest link.