După ce Mihai Ghimpu, a solicitat Procurorului General, Eduard Harunjen să stabilească dacă acțiunile lui Leancă, în contextul fraudelor bancare, se încadrează în cadrul legal, iar Leancă i-a răspuns să se gândească la cei pe care îi deleagă să fure din banii publici, liderul liberal a mai publicat o nouă scrisoare intitulată „Scrisoare către Marele Logofăt al Guvernării Iu#ie Leancă”.

„Măria Ta vă anunț cu multă bucurie că am primit răvașul Măriei Tale și am înțeles că fiind un simplu Prim-ministru nu pricepeați nici o mazăre în problemele financiar-bancare și de aceea nu trebuie să purtați răspundere pentru furtul miliardului. Vă înțeleg și v-aș da dreptate, dar știți ce zice lumea, că dacă vrei să urci pe bicicletă trebuie să știi că ea are doar două roți și șansa de a te răsturna e foarte mare.

Măria Ta Logofăt, de ieri, tot citesc și citesc niște cuvinte scrise de Măria Ta despre furtul banilor publici și iertată să-mi fie vorba, dar nu înțeleg nici o pleașă despre ce vorbiți, să înțeleg că după furtul miliardului au mai rămas bani publici și „sunt furați fără remușcări.” Să înțeleg că Aceasta este replica la interpelarea mea, adresată Procurorului General Eduard Harunjen, de ce fostul Prim-ministru Leancă nu este tras la răspundere penală pentru delapidarea BEM-lui, prin furtul miliardului. Căci anume Prim-ministru a „orchestrat” pentru început micșorarea pachetului de acțiuni ale statului la BEM, trecând astfel banca în mâinile lui Ilan Șor, pentru ca el să poată fura miliardului!

După cum observ stimate logofăt Leancă mătăluță fugi de răspuns, nu spui ești sau nu ești vinovat în furtul miliardului. Înseamnă că știai ce orchestrezi și știi bine și acum ce a făcut, dar stai liniștit, pentru că este protejat, sau cum se mai spune pe la noi, ai „crâșă”. Oare nu cumva dle logofăt, nu ești tras la răspundere penală și din cauza, că ai fost „un simplu Prim-ministru” și nu un Prim-ministru, care era obligat să protejeze BEM-ul, dar nu interesele lui V. Filat și a celui, care v-a folosit pe ambii, punând la cale furtul miliardului, pentru a compromite partidele pro-europene și a sărăci până în măduva oaselor majoritatea populației; nu în ultimul rând a celor, care doresc distanțarea de Rusia prin apropierea de UE”, a scris Mihai Ghimpu.

Liderul liberalilor a mai menționat că îl ia groază atunci când își amintește cât de mult insista Leancă după alegerile parlamentare din 2014 să devină din nou prim-ministru.

„Cred că, decât să o faci pe virgina, mai onest ar fi să te dai jos din Prezidiul Parlamentului, fiindcă nu ai dreptul moral după toate câte s-au întâmplat cu implicarea ta și din vina ta să stai acolo sus. Locul dumitale e în alte parte, pentru că acțiunile cât și inacțiunile fostului Prim-ministru Leancă, legate de furtul miliardului, cad sub incidența codului penal și trebuie să stai pe banca acuzaților, nu în Prezidiu, în calitate de Vicepreședinte al Parlamentului”, a mai spus Ghimpu.

În încheierea scrisorii, Ghimpu susține că așteaptă cu nerăbdare răspunsul de la Procurorul General.