Reforma spitalicească nu va primi avizul politic al PDM până nu se va ajunge la un concept definitivat, care să fie validat în dezbaterile publice și care să aducă certitudinea că cetățenii vor avea de câștigat de pe urma acestei reforme importante. Despre acest lucru a anunțat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, după ședință săptămânală a Partidului Democrat de astăzi, în cadrul căreia s-a cerut ministerului Sănătății să prezinte în perioada următoare un raport amplu cu soluțiile privind reforma spitalicească din țara noastră.

„Au fost făcute concluzii pripite, multe din ele nu au avut acoperirea reală. De aici și concluzii greșite referitor la închiderea de spitale și alte informații care nu corespund realității. I s-a transmis Ministrului Sănătății, că până la momentul când va fi foarte clară poziția referitor la reforma în domeniul sănătății, care să aducă beneficii reale pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova, din partea coaliției majoritare nu va exista o susținere politică în promovarea reformei”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDM.

Potrivit lui Gamurari, s-a ajuns la concluzia că, actualul concept nu satisface încă toate cerințele pentru a deveni un proiect de reformă care să răspundă nevoilor societății. Deocamdată sunt doar discuții și analize care se fac, urmând ca după finalizarea lor să se ajungă la un proiect care va fi supus dezbaterii publice.