Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a solicitat Procurorului General, Eduard Harujen să stabilească dacă acțiunile întreprinse de către Iurie Leancă, în contextul fraudelor bancare, se încadrează în cadrul legal, iar dacă sunt constate componente de infracțiune, să fie luate măsuri.

La rândul său, Iurie Leancă a venit cu reacție, spunând că înainte de a se adresa în instanțe, ar fi mai bine ca acesta să se documenteze.

„Corespondența lui Ghimpu continuă. După scrisoarea către Dumnezeu, Ghimpu se adresează lui Harunjen. Înainte de a se adresa instanțelor din Moldova ar fi cazul să se documenteze mai bine. Însă și mai bine ar fi să își facă griji pentru persoanele pe care le-a delegat în diferite funcții, care furau și continuă să fure fără remușcări din banii publici. Iată un motiv real să mai adreseze încă o scrisoare divinităților. Poate îi vor răspunde totuși”, a răspuns politicianul, tot printr-o postare pe Facebook.

Amintim că, recent, Mihai Ghimpu a scris o „scrisoare” lui Dumnezeu, în care a menționat că unii procurori și judecători arestează „suflete nevinovate” și se întreabă dacă această comandă a venit de „Sus”.