Acuză presa de nerespectarea normelor deontologice, dar evită să răspundă jurnaliștilor la telefon. Este vorba despre reprezentanții președinției, care s-au plâns astăzi pe Facebook ca mai multe instituții de presă au scris despre cazul absolvenților care au refuzat să participe la evenimentul de înmânare a diplomelor celor mai buni elevi din țară, fară a solicita a doua sursa. Doar redacția TV8 a încercat să sune de nenumărate ori pe Ion Ceban, dar și pe Carmena Lupei, cei care sunt responsabili de comunicarea cu presa, pentru a le cer o reacție oficială vis-a-vis de acest caz.

Ion Ceban susține că absolventa Ungureanu Mihaela din Chișcăreni, Sîngerei, nici nu a fost selectată pentru a fi premiată de Președintele Republicii Moldova cu ocazia finalizării studiilor liceale și performanțelor educaționale.

„Unele mijloace media s-au cam grăbit să difuzeze știrea, în baza unei postări pe Facebook a acestei domnișoare, fără măcar elementar a respecta codul deontologic și a solicita a doua opinie, adică cea a Președinției. Astfel, anunțăm că Ungureanu Mihaela nu se regăsește printre premianții nominalizați. Din raionul Sîngerei, sunt alte două persoane care au primit diplome pentru merite și reușite la învățătură”, a scris Ceban pe Facebook.

Cu toate că tânără ne-a declarat că, a refuzat să participe la eveniment spunând că „nu are nevoie de diploma unui om care vrea să-i ia identitatea”. „Am numărul doamnei care m-a sunat. Clar dacă s-a iscat o chestie atât de mediatizată, zic deja că nu am fost invitată. Cum să nu, dacă sunt o tânără care are note de 10, 9 la BAC”.

Potrivit lui Ceban, preselecția a fost realizată dintre cei peste 600 mai buni absolvenți din țară.

Reamintim că, mai mulți absolvenți au declarat că au refuzat diploma de onoare oferită de Igor Dodon pentru 100 de absolvenți din Moldova.