/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

PSRM lansează campania de pregătire pentru Referendumul republican propus de Igor Dodon

18 iulie 2017, ora 13:13

Ca urmare a ședinței Comitetului Executiv a PSRM a fost luată decizia de a sprijini pe deplin Președintele în toate cele patru întrebări, care vor fi propuse cetățenilor moldoveni la referendum, și anume:

– Susțineți abrogarea Legii miliardului?
– Susuțineți acordarea președintelui RM drepturi suplimentare de dizolvare a Parlamentului și alegeri parlamentare anticipate?
– reducerea numărului de deputați de la 101 la 71?
– Susțineți sau nu studierea în instituțiile de învățământ „Istoria Moldovei”?

„Partidul Socialiștilor va continua să sprijine inițiativele președintelui care vizează combaterea nedreptăților sociale, a corupției, precum și întoarcerea miliardelor furate, și eliberarea cetățenilor de povara datoriei. PSRM va reuși, de asemenea, prin toate mijloacele disponibile să obțină desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate și să promoveze inițiativele care vizează consolidarea statalității. Având în vedere situația de criză în economie și în guvernarea țării, Partidul Socialiștilor este convins că poporul Moldovei va sprijini inițiativele șefului statului. Actualul organ legislativ trebuie dizolvat, oamenii trebuie să aibă dreptul să aleagă o putere cu adevărat populară, care va fi capabilă să schimbe situația din țară și viața oamenilor spre bine”, se menționează într-o declarație emisă de PSRM.

Consiliului Republican, care va avea loc pe data de 25 iulie, i se va propune decizia cu privire la sprijinul deplin în organizarea și desfășurarea referendumului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram