În perioada 22 iunie – 9 iulie, la comanda PD, IMAS a realizat un sondaj de opinie pe un eșantion de 1,111 de persoane, care și-au expus părerea asupra situației politice din țară.

Astfel, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, 34,2% din cei 1.111 de respondenți ar vota pentru Partidul Socialiștilor, iar 15,5% pentru Partidul Acțiune și Solidaritate. Poziția cu numărul trei este ocupată de Partidul Democrat, cu 9,5% voturi din numărul total de respondenți.

Întrebați ce cred că ar trebui să facă actualul Parlament în condițiile în care, pe de o parte, majoritatea cetățenilor doresc schimbarea sistemului electoral, iar pe de altă parte Uniunea Europeană anunță că va sancționa Republica Moldova dacă va schimba sistemul electoral, 60 % din numărul total de respondenți consideră că Parlamentul ar trebui să asculte voința cetățenilor și să facă schimbarea sistemului electoral, în timp ce 33% consideră că Parlamentul ar trebui să țină cont de avertismentele Uniunii Europene și să renunțe la schimbarea sistemului electoral.
Mai jos puteți urmări întreg sondajul: