/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Sondaj la comanda PD: Ce partide vor accede în Parlament dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri

missing
18 iulie 2017, ora 12:17

Astfel, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, 34,2% din cei 1.111 de respondenți ar vota pentru Partidul Socialiștilor, iar 15,5% pentru Partidul Acțiune și Solidaritate. Poziția cu numărul trei este ocupată de Partidul Democrat, cu 9,5% voturi din numărul total de respondenți.

Întrebați ce cred că ar trebui să facă actualul Parlament în condițiile în care, pe de o parte, majoritatea cetățenilor doresc schimbarea sistemului electoral, iar pe de altă parte Uniunea Europeană anunță că va sancționa Republica Moldova dacă va schimba sistemul electoral, 60 % din numărul total de respondenți consideră că Parlamentul ar trebui să asculte voința cetățenilor și să facă schimbarea sistemului electoral, în timp ce 33% consideră că Parlamentul ar trebui să țină cont de avertismentele Uniunii Europene și să renunțe la schimbarea sistemului electoral.
Mai jos puteți urmări întreg sondajul:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram