Blocurile locative din capitală fără datorii pentru consumul de energie termică vor beneficia gratuit de spălarea hidropneumatică și testarea la presiune a sistemelor interne de încălzire. Oferta vine din partea Termoelectrica în cadrul campaniei anuale „Achiţi iarna – fii răsPLĂTIT vara”.

„Desfășurăm această campanie, în mod tradițional, pentru că apreciem efortul depus de către cei mai responsabili consumatori, care își achită facturile pentru consumul de energie termică. Totodată, ne dorim să stimulăm și ceilalți locatari să se responsabilizeze pentru a putea benefica de acest serviciu absolut gratuit”, precizează directorul Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni.

Pentru a putea benefica de ofertă este necesar ca gestionarii blocurilor locative, care au achitările la zi, să transmită o solicitare oficială către Termoelectrica S.A., până la 31 august 2017.

Lista obiectivelor care urmează a fi răsplătite va fi făcută publică la 1 septembrie 2017, pe site-ul Termoelectrica, după actualizarea informaţiei privind achitările înregistrate pentru energia termică consumată de blocurile locative din municipiul Chişinău.

Serviciile de spălare hidropneumatică și testare la presiune a sistemelor interne de încălzire sunt obligatorii și costă câteva mii de lei. De regulă, acestea sunt efectuate de către agenți economici licențiați în acest domeniu. Banii economisiţi pot fi redirecţionaţi de către gestionari pentru executarea altor lucrări investiţionale sau de modernizare a blocurilor locative.

În cadrul ediției de anul trecut a campaniei „Achiţi iarna – fii răsPLĂTIT vara” au fost premiate 14 blocuri locative.