Zăpada din aprilie a lăsat în beznă mai multe străzi din Capitală. Deși de atunci au trecut peste trei luni, drumurile sunt, în continuare, neiluminate. Cel mai greu le este șoferilor care văd că trecătorii prin sită. Municipalitatea este la curent cu această problemă, dar spune că restabilirea iluminatului stradal întârzie din cauza numărului mic de muncitori, da și pentru că aceștia lucrează multă băgare de seamă.

Întunericul îi sperie pe cei care ies seara la plimbare pe strada Miron Costin din Capitală. Oamenii au impresia că trăiesc într-un oraș părăsit, aflat la un capăt de lume. Pentru a nu da într-o groapă sau peste o creangă trebuie să ai ochi de șoim, mai spun aceștia.

La fel de nemulțumiți sunt și șoferii. Aceștia așteaptă cu nerăbdare reconectarea iluminatului stradal pentru că, spun ei, conduc de parcă ar fi cu ochii închiși și în orice moment le poate ieși un pieton în față.

Municipalitatea susține că majoritatea străzilor s-au pomenit în beznă după ninsorile din aprilie. Chiar dacă de atunci au trecut trei luni, muncitorii de la Lumteh încă lucrează la restabilirea iluminatului și nu poate să spună când această problemă va dispărea cu totul.

„Este vorba de numărul de colaboratori, nu poți să faci restabilirea dintr-odată peste tot. Este un lucru care trebuie să fie făcut de specialiști de calificare înaltă pentru că orice greșeală care poate fi făcută aici poate costa viața”, a menționat Nistor Grozavu, viceprimarul Capitalei.

Cele mai multe străzi neiluminate se află în sectorul Botanica și Râșcani. Printre acestea sunt și artere principale, cum ar fi strada Miron Costin, Nicolae Dimo, Strada Studenților.