/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Ciugureanu va fi cercetat penal. CSM a permis cercetarea penală a fostului magistrat

missing
18 iulie 2017, ora 19:23

După două ședințe amânate, membrii CSM au decis astăzi să le permită procurorilor inițierea urmăririi penale în privința lui Mihai Ciugureanu, inclusiv arestarea acestuia pentru 30 de zile.

„Potrivit materialelor care au fost prezentate, CSM a ajuns la concluzia că urmează să elibereze acordul procurorului”, a menționat Victor micu, președinte CSM.

Procurorul general spune că fostul magistrat va fi cercetat pentru comiterea a două infracțiuni. „Noi am solicitat acordul de pornire a urmăririi penale pe două capete de învinuire pentru abuz în serviciu și pronunțarea cu bună știință a unei hotărâri vădit ilegale. Dar în ce doar este vorba? Într-un dosar în care dumnealui cerceta un caz de insolvență a unei întreprinderi de stat”, susține Eduard Harunjen, Procuror General.

Decizia l-a supărat pe Ciugureanu care a spus că o va contesta: „Cineva a furat 740 de hectare de la Codru și acum eu le-am întors înapoi și ei nu vor”.

Anterior Ciugureanu a fost vizat și într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice care scotea la iveală schemele ilegale prin care mai multe terenuri din Chișinău au ajuns în mâini private. Mihail Ciugureanu și-a dat demisia din funcția de judecător al Curții de Apel la sfârșitul lunii martie, iar în prezent el se află la pensie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram