Mandatul lui Alex Kremer, cel care timp de trei ani a fost Director al Băncii Mondiale pentru Moldova s-a încheiat. În acest context, directorul a ținut să vină cu un mesaj pentru cetățenii Republicii Moldova, în care își exprimă regretul pentru că trebuie să plece și crede că în țară lucrurile se pot îndrepta spre bine, venind și cu sugestii.

„Eu chiar cred că dacă lucrurile ar merge bine în țara aceasta, viața oamenilor s-ar putea schimba foarte rapid. Țara trebuie să facă Moldova un loc unde afacerile să simtă că sunt transparente, fără corupție. Astfel, investițiile vor veni, oamenii vor avea joburi, salarii mai mari, oamenii nu vor trebui să părăsească țara pentru a găsit un loc de muncă. Am văzut în mai multe țări că, în doar câțiva ani, oamenii au trecut de la pesimism la dezvoltare rapidă, iar acest lucru se poate întâmpla și aici”, a ținut să puncteze Alex Kremer.

Acesta a ținut să menționeze, în discursul său, și despre faptul că în sistemul educațional nu sunt specialiști adaptați la noile tendințe, dar aceste lucruri pot fi îndreptate. „Îmi pare rău să părăsesc țara acum când atât de multe lucruri frumoase se pot întâmpla”, a mai spus el.

Alex Kremer a venit în Republica Moldova în august 2014. Acest a aderat la Banca Mondială în 2005, iar înainte de a venit în Moldova, a fost Director de țară în Republica Kârgâzstan și Turkmenistan.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!