Gâlceavă la primărie! Mai multe vânzătoare de ziare s-au adunat în fața Primăriei pentru a protesta față de închiderea chioșcurilor de pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală. Femeile, majoritatea pensionare, spun că au rămas fără o sursă suplimentară de venit, iar astfel nu au din ce să-și cumpere medicamente și să-și plătească facturile. Protestatarele au fost ignorate de autorități.

Femeile sunt nemulțumite că primăria capitalei a decis să închidă gherete cu ziare instalate pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală, în care ele munceau ca și vânzătoare.

„Am venit să ne întoarcă gheretele ca să avem un post de muncă aici acasă să nu fim nevoiți să plecăm peste hotare”, a spus indignată o protestatară.

Printre protestatare este și Ecaterina Melai, care spune ca nu vrea să plece peste hotare pentru a face bani, dar își dorește un loc de muncă, acasă.

„Eu nu vreau să plec peste hotare, eu îmi iubesc țara, eu vreau aici să muncesc. Da e greu, poate chiar e foarte greu dar vrea să muncesc. Copii mei sunt peste hotare, eu nu vreau!”, a spus Ecaterina Melai, protestatară.

La rândul său, viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu, spune că femeile în zadar protestează la primărie, întrucât aceasta nu are nimic cu închiderea gheretelor.

„Nu le amplasează primarul sau viceprimarul în sectorul care sunt la Pretură”, a fost explicația lui Nistor Grozavu.

Pretorul sectorului Centru nu a fost de găsit pentru a ne oferi detalii. Nu este pentru prima dată când în fața primăriei sunt organizate proteste față de închiderea chioșcurilor cu ziare. Ultima dată, o asemenea manifestație a avut loc acum două săptămâni.