Procurorul general a reacționat la interpelarea făcută ieri de către Mihai Ghimpu prin care a cerut ca acțiunile lui Iurie Leancă în legătură cu frauda bancară să fie investigate. Eduard Harunjen a declarat că procurorii urmează să o studieze imediat ce o vor recepționa. Între timp, liberalul nu l-a lăsat nici astăzi în pace pe fostul partener de coaliție, adresându-i lui Iurie Leancă o scrisoare pe rețelele de socializare.

„Decât să o faci pe virgina, mai onest ar fi să te dai jos din Prezidiul Parlamentului, fiindcă nu ai dreptul moral după toate câte s-au întâmplat cu implicarea ta și din vina ta să stai acolo sus. Locul dumitale e în altă parte, pentru că acțiunile, cât și inacțiunile fostului prim-ministru Leancă, legate de furtul miliardului, cad sub incidența codului penal și trebuie să stai pe banca acuzaților”, scrie Mihai Ghimpu.

Liderul PPEM nu a comentat, deocamdată, scrisoarea de astăzi. În schimb, ieri politicianul i-a oferit lui Ghimpu o replică la interpelarea făcută de liberal prin care a cerut ca acțiunile lui Leancă să fie verificate de procuratură. Astfel, acesta i-a recomandat să-și facă griji „pentru persoanele pe care le-a delegat în diferite funcții, care furau și continuă să fure bani publici”. Totodată, procurorul general, Eduard Harunjen, spune că nu este la curent cu interpelarea făcută de Mihai Ghimpu.

„După ce o vom recepționa, o s-o studiem și o vom pune în lucru”, a menționat Eduard Harunjen, Procuror General.

În 2014, Guvernul condus în acea perioada de Iurie Leancă a oferit garanții de stat Băncii Naționale pentru emiterea unui credit de 9,5 miliarde de lei. Potrivit ex-premierului, aceasta a fost singura soluție pentru a salva sectorul financiar-bancar. Deși Iurie Leancă spunea că decizia a fost consultată cu Banca Mondială și FMI, cele două instituții au dezmințit ulterior afirmațiile.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!