Recent, a fost reţinut un bărbat în vârstă de 46 ani, originar din Armenia, fiind bănuit că ar fi furat un telefon mobil în valoare de 5.300 lei.

Potrivit datelor constatate şi acumulate de către poliţiştii sectorului Botanica, din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, telefonul l-ar fi sustras dintr-o gheretă amplasată pe teritoriul unei pieţe comerciale, fiind lăsat fără supraveghere de către proprietar. Acţiunile bănuitului au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în gheretă.

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală bănuitul şi-ar fi recunoscut vinovăţia, declarând că, telefonul l-ar fi vândut ulterior unui necunoscut.

De asemenea, s-a stabilit că, bărbatul locuia temporar la un centru de plasament şi nu era angajat în câmpul muncii. În acest context, urmează a fi informaţi angajaţii Biroului Migraţie şi Azil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru stabilirea altor circumstanţe ce prezintă interes.

Conform legislaţiei în vigoare bănuitul este cercetat penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de pînă la 13.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.