Fostul lider al regiunii transnistriene a fost audiat de procurorii de la Chișinău. Audierile s-au desfășurat pe 17 iulie în cadrul unei cauze penale.

Solicitat de TV8, Șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Vitalie Busuioc, a confirmat audierea lui Șevciuc în cadrul PCCOCS: „El a fost audiat în cadrul unei cauze penale, inclusiv și din baza informațiilor apărute în spațiul public, dar și a unor aspecte mai operative în ceea ce privește măsurile care se efectuează de Procuratura pentru Combarea Crimei Organizate”.

Busuioc a refuzat să ne ofere mai multe informații menționând că investigațiile sunt la început. Alte detalii despre statutul și dosarul lui Șevciuc vor fi oferite în următoarele zile: „E vorba de securitatea informațiilor și persoanelor implicate. Avem nevoie de câteva zile”.

Evgheni Şevciuk a fost privat de imunitate la şedinţa Sovietului suprem al Transnistriei, care a avut loc pe 28 iunie. Atunci pentru ridicarea imunităţii lui au votat 35 de deputaţi şi doar unul s-a pronunţat împotrivă. Fostului şef al Transnistriei i se incriminează cîteva dosare penale, iar suma prejudiciului material, cauzat de acesta din 2011 pînă în 2016, este evaluată la 8 mil. de dolari.