/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Fostul lider separatist Șevciuk a fost audiat de procurorii de la Chișinău. Detalii

missing
19 iulie 2017, ora 18:42

Solicitat de TV8, Șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Vitalie Busuioc, a confirmat audierea lui Șevciuc în cadrul PCCOCS: „El a fost audiat în cadrul unei cauze penale, inclusiv și din baza informațiilor apărute în spațiul public, dar și a unor aspecte mai operative în ceea ce privește măsurile care se efectuează de Procuratura pentru Combarea Crimei Organizate”.

Busuioc a refuzat să ne ofere mai multe informații menționând că investigațiile sunt la început. Alte detalii despre statutul și dosarul lui Șevciuc vor fi oferite în următoarele zile: „E vorba de securitatea informațiilor și persoanelor implicate. Avem nevoie de câteva zile”.

Evgheni Şevciuk a fost privat de imunitate la şedinţa Sovietului suprem al Transnistriei, care a avut loc pe 28 iunie. Atunci pentru ridicarea imunităţii lui au votat 35 de deputaţi şi doar unul s-a pronunţat împotrivă. Fostului şef al Transnistriei i se incriminează cîteva dosare penale, iar suma prejudiciului material, cauzat de acesta din 2011 pînă în 2016, este evaluată la 8 mil. de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram