/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Partidul lui Șalaru cere deputaților să respingă schimbarea sistemului electoral

missing
19 iulie 2017, ora 13:28

„Trecerea la sistemul mixt, dacă va fi votat, va aduce în Republica Moldova, pentru cel puțin un ciclu electoral, un parlament delegitimat, un parlament generat nu de voința cetățenilor ci generat de o mașinărie de partid propulsată de bani negri și folosirea abuzivă, în interes de partid, a resurselor administrative ale statului.
Partidul Unității Naționale face apel la Parlamentul Republicii Moldova să respingă schimbarea sistemului electoral deoarece această măsura nu va crea nici un avantaj cetățenilor ci doar va fragiliza și mai mult democrația moldovenească”
, au scris aceștia într-un comunicat de presă.

Potrivit PUN, schimbarea sistemului electoral, contrar recomandărilor instituțiilor externe și partenerilor externi, va decredibiliza pe termen mediu și lung atât Republica Moldova, cât și întreaga clasă politică de la Chișinău.

Amintim că, astăzi, 19 iulie curent, la ora 16:00, la Parlament se va întruni Ședința comisiei juridice pentru numiri și imunități în cadrul căreia vor avea loc dezbateri asupra proiectului de modificare a sistemului electoral. Documentul urmează a fi supus votului în Parlament, în cea de-a doua lectură.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram