Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Drochia a fost condamnat recent la 3 ani şi 8 luni închisoare, cu executare, şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în organele de drept timp de 2 ani şi 3 luni. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea din contul poliţistului a sumei integrale estorcate şi primite prin acţiuni de trafic de influenţă.

Procuratura a demonstrat că în vara anului 2013, ofiţerul a pretins şi primit 3 mii de euro de la o persoană cercetată penal pentru violul unei minore. În schimbul acestei sume, poliţistul a promis că poate influenţa procurorul să-l scoată de sub urmărire penală şi să înceteze dosarul.

După aceeaşi schemă, în luna iulie 2016, ofiţerul a pretins şi primit de la un individ, cercetat pentru comiterea unui huliganism, suma de 500 de euro pentru a-l determina pe procurorul de caz să emită o decizie favorabilă în privinţa acestuia.

Poliţistul a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA imediat după primirea banilor. Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.