/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Au spus „NU” diplomei președintelui Dodon și s-au ales cu o vacanță în România

missing
19 iulie 2017, ora 19:06

Printre cei care au spus NU diplomei președintelui este și Sorina Solonari. Fata a încheiat bacalaureatul doar pe note de 10, iar din toamna va fi studentă la o universitate din Riga. Tânăra spune ca această diplomă nu are nicio valoare.

„Într-o oarecare măsură nici nu mă onorează o diplomă semnată de un președinte ale cărui viziuni și păreri nu le împărtășești”, spune Sorina.

De aceeași părere sunt și alte două proaspete absolvente de liceu. Într-un comentariu pentru tv8.md, Valeria Bratu a precizat că era mai corect dacă acest eveniment era organizat de ministerul Educației. „Îmi pare rău că această inițiativă nu vine din partea Ministerului Educației, ci din partea unui președinte, care insistă asupra anulării examenului de bacalaureat. Nu vreau să fiu parte din acest joc manipulator, prin care Dodon încearcă să-și asume meritele absolvenților”, a spus tânăra.

Iar Mihaela Ungureanu a refuzat din motiv că ține la originea sa românească. „Eu sunt un om care ține foarte mult la rădăcinile lui istorice românești și aici ar fi răspunsul de ce eu nu am acceptat să vin la festivitate și care în fond nu e organizată de Ministerul Educației”, ne-a spus, prin telefon, Mihaela.

Consilierul pe comunicare al șefului statului vine cu o precizare. Despre Mihaela spune că nici măcar nu a fost invitată la eveniment, informație respinsă ulterior de fată. „Nimeni din cei care cunosc că au primit diplomele nu au refuzat”, a declarat, pentru Tv8 Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președintelui.

În total, presa a numărat cel puțin 9 tineri care au ignorat evenimentul de la președinție, din cei o suta de absolvenți invitați. Încântați de gestul acestora, unioniștii au decis să le ofere o vacanță în România.

„Am luat decizia împreună cu asociația pe care o reprezint să le oferim gratuit tinerilor o vizită în România pe 7 zile și premii de valoare un stic și o diplomă de onoare pentru ca să substituim acest premiu a lui Igor Dodon”, a declarat, pentru Tv8, Vlad Bilețchi, președintele organizației ODIP.

Am contactat și câțiva absolvenți care au acceptat diploma din partea președintelui. Deși inițial ne-au declarat că vor să vorbească, ulterior aceștia au refuzat din cauza că subiectul abordat ar fi unul controversat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram