/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Candu confirmă. Sistemul mixt va fi examinat, dacă e nevoie, chiar și sâmbătă

missing
19 iulie 2017, ora 16:15

„Vom depune eforturi în așa fel încât în această săptămână să încheiem cu ședințele plenare ale Parlamentului. Deci, se va lucra mâine, vineri și dacă este nevoie sâmbătă, pentru a epuiza toată agenda care a fost stabilită de Biroul permanent. Un proiect important este aprobarea sistemului mixt. Comisia Juridică urmează să organizeze ședința cu dezbateri publice pentru a finaliza raportul Comisiei și pentru a trece în revistă în mod repetat toate recomandările Comisie de la Veneția. Comisia va aproba proiectul de lege final, care va fi propus plenului Parlamentului în așa fel încât în această săptămână Parlamentul să poată aproba proiectul de lege”, a menționat speakerul.

Menționăm că, PAS, PPDA și PPPN au anunțat pentru mâine proteste față de proiectul privind schimbarea sistemului electoral.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative a fost votat în prima lectură cu votul a 74 de deputați. Până la această oră au fost organizate pe platformă parlamentară 7 dezbateri publice cu participarea reprezentanților partidelor parlamentare și extra-parlamentare, a societății civile, experților, juriștilor și instituțiilor publice antrenate în organizarea scrutinelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram