Astăzi vor fi finalizate dezbaterile publice pe marginea proiectului de lege care stipulează schimbarea sistemului electoral. După ședința Biroului permanent al Parlamentului, Andrian Candu a menționat că se vor depune eforturi în așa fel, încât în această săptămână proiectului să fie examinat în plenul Parlamentului.

„Vom depune eforturi în așa fel încât în această săptămână să încheiem cu ședințele plenare ale Parlamentului. Deci, se va lucra mâine, vineri și dacă este nevoie sâmbătă, pentru a epuiza toată agenda care a fost stabilită de Biroul permanent. Un proiect important este aprobarea sistemului mixt. Comisia Juridică urmează să organizeze ședința cu dezbateri publice pentru a finaliza raportul Comisiei și pentru a trece în revistă în mod repetat toate recomandările Comisie de la Veneția. Comisia va aproba proiectul de lege final, care va fi propus plenului Parlamentului în așa fel încât în această săptămână Parlamentul să poată aproba proiectul de lege”, a menționat speakerul.

Menționăm că, PAS, PPDA și PPPN au anunțat pentru mâine proteste față de proiectul privind schimbarea sistemului electoral.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative a fost votat în prima lectură cu votul a 74 de deputați. Până la această oră au fost organizate pe platformă parlamentară 7 dezbateri publice cu participarea reprezentanților partidelor parlamentare și extra-parlamentare, a societății civile, experților, juriștilor și instituțiilor publice antrenate în organizarea scrutinelor.