Președintele Igor Dodon s-a distrat de minune la concertul pe care tot el l-a dat pentru absolvenții din țară. Mii de oameni au venit să se distreze pe muzica mai multor formații celebre din Rusia, dar și a unui interpret din România. Concertul, estimat de presă la zeci de mii de euro, ar fi fost achitat de oameni de afaceri ruși, spunea Dodon anterior. Acesta și-a făcut toată noaptea selfie-uri cu artiștii, dar și cu petrecăreții, fără a fi scăpat din ochi de bodyguarzi.

Concertul de zile mari a adunat mii de tineri din toate colțurile țării. Unii au făcut drum lung, venind tocmai din Dubăsari sau Găgăuzia. Deși evenimentul a fost dedicat tinerilor absolvenți, concertul a ademenit și copii mici, dar și persoane mai in vârstă.

Și pentru că distracția a fost dată de președintele țării, acesta nu a putut să-l rateze. Însoțit de ambasadorul rus la Chișinău și sub stricta supraveghere a ofițerilor de pază, șefului statului s-a distrat pe cinste. A făcut poze cu artiștii, dar și cu petrecăreții. Ajuns pe scenă, Igor Dodon nu a ratat ocazia de a-și face selfie-uri, iar pagina sa de Facebook a fost invadata de filmulețe din timpul concertului.

„Noi nu întâmplător am numit acest eveniment Generația Viitorului. Voi sunteți viitorul Republicii Moldova. Voi face tot posibilul ca voi să trăiți mai bine în această țară”, a menționat Dodon.

Am încercat să aflăm și impresiile artiștilor, însă nu am fost lăsați să ne apropiem de corturile unde se aflau interpreții.

Deși în campania electorală, Igor Dodon a promis să anuleze Bacalaureatul, fapt ce încă nu s-a întâmplat, tinerii veniți la concert i-au sugerat că nu este o idee chiar bună.

Publicul a fost distrat de artiști din Rusia cum ar fi A Studio, Градусы, și Mot, iar din România a cântat Randi. Singurii artiști din Moldova care au urcat în scenă au fost băieții de la Sun STROKE Project. Cât a costat concertul însă rămâne o enigmă. Purtătorul de cuvânt al președintelui a declarat că artiștii veniți de la Moscova vor fi plătiți de oameni de afaceri din Rusia, fiind un cadou din partea lor. Scena a fost achitată din banii colectați în cadrul campaniei Iubește Moldova. Ion Ceban a mai precizat că încă nu s-a făcut un calcul final al tuturor cheltuielilor. Acesta însă a dat asigurări ca cifra va fi anunțată ulterior.

DODON, ÎN MIJLOCUL DISTRACȚIEI
Mii de tineri s-au distrat la un concert dat de președinte