/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Părinții își vor putea înscrie online copiii la grădiniță de la 1 septembrie

missing
19 iulie 2017, ora 14:41

Când completează cererea online, părinții vor fi atenționați că trebuie să aleagă o grădiniță din districtul în care își au domiciliul. Dacă vor primi un răspuns negativ din cauza locurilor deja suplinite în grădinița selectată, vor putea alege o grădiniță din imediata apropiere.

Dacă părintele a primit acceptul de înscriere la grădiniță, va fi notificat, iar ulterior va putea transmite online și actele necesare. La final de procedură, va primi online îndreptarea de înmatriculare a copilului la grădiniță, pe care o va putea tipări și prezenta directorului grădiniței. Prin intermediul platformei părintele va putea accesa informația în trei limbi, va putea vedea dacă mai există sau nu locuri libere într-o grădiniță, dar și lista părinților înscriși, nu și identitatea copilului. Platforma va putea fi accesată neîntrerupt, din orice țară.

Potrivit șefului interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, trecerea de la actuala modalitate de înregistrare a copiilor la una electronică va permite sporirea nivelului de transparență și reducerea potențialelor riscuri, permițând excluderea la maximum a implicării factorului uman în acest proces.

Directorul tehnic al Centrului de Guvernare Electronică, Iurie Țurcanu, a menționat că lansarea acestui sistem este în aliniere perfectă cu planurile naționale de digitalizare a societății. Centrul este la cea de-a doua colaborare cu Direcția generală educație ,tineret și sport. Anterior a fost implementată plata taxelor pentru grădiniță în regim online. Astăzi acest lucru se face în circa 80% din grădinițele din municipiul Chișinău. El a menționat că platforma lansată azi, cu mici ajustări, ar putea fi extinsă și pentru înscrierea în clasa I în școli.

La evidență pentru înscrierea la grădiniță sunt circa 20 de mii de copii, care urmează să ajungă în instituțiile preșcolare până în anul 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram