Trei persoane sunt suspecte, cu vârstele cuprinse între 28 ani şi 37 ani, de păstrare ilegală de arme şi muniţii. În urma percheziţiilor autorizate demarate la domiciliile lor din Durleşti şi Stăuceni, au fost depistate şi ridicate arme şi muniţii păstrate ilegal, droguri, mijloace financiare, precum şi o grenadă defensivă a cărei rază de nimicire ajunge până la 200 metri distanţă.

Totodată, au fost depistate mai multe genţi de dame şi bunuri materiale a căror provenienţă n-au putut-o explica. Astfel, forțele de ordine bănuiesc că ar fi fost furate sau jefuite.

La faţa locului a fost solicitată intervenţia specialiştilor Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, care au ridicat cartuşele de diferit calibru, pistolul şi grenada de model F1, fiind transportate în condiţii speciale pentru efectuarea expertizelor balistice.

În dependenţă de rezultatele expertizelor respective, suspecţii riscă să fie cercetaţi penal pentru trafic ilicit de droguri, păstrare ilegală de arme şi muniţii, furt şi jaf.

Acţiunile de investigaţii continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor, precum şi a complicilor în aceste cazuri.