În rezultatul unor cercetări demarate de către forțele de ordine, privind relevarea schemelor frauduloase de evaziune fiscală și respectarea drepturilor consumatorilor, a fost demascată activitatea dubioasă a unui agent economic, care a amenajat o zonă de agrement într-un parc din sectorul Ciocana al Capitalei.

Potrivit informațiilor constatate în cadrul investigațiilor, pe parcursul anilor 2016-2017, proprietarul firmei de 38 ani a amenajat o zonă de agrement cu grave încălcări a legislaţiei în vigoare. Acesta a instalat mai multe căsuţe de vară și grătare pentru frigărui în lipsa autorizațiilor necesare, fiind date în chirie zilnic persoanelor aflate la odihnă.

Conform estimărilor preliminare, agentul economic ar fi încasat ilegal de la cetăţeni mijloace financiare zilnic de la 10.000 lei până la 12.000 lei, prejudiciind astfel bugetul statului.

Ulterior, în cadrul percheziţiilor autorizate şi desfăşurate la sediul întreprinderii, poliţiştii au depistat acte şi înscrisuri de ciornă ce ar demonstra ilegalităţile admise de către responsabili.

Respectiv au fost iniţiate două cauze penale pentru escrocherie şi evaziune fiscală, iar proprietarului întreprinderii i-a fost înaintată învinuirea de către procurori. El riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 10 ani.

Un bărbat încasa zilnic mii de lei în urma foișoarelor instalate ilegal în capitală