Veste bună pentru părinții care trebuie să-și înscrie copiii la grădiniță. Aceștia vor scăpa de statul inutil la coada în fața direcțiilor, întrucât Primăria Capitalei vine cu o alternativă: înscrierea se va face doar online. Nu vă grăbiți încă să deschideți calculatorul pentru că noua platformă va fi funcțională abia din prima zi a lui septembrie.

Pentru a vă înscrie copilul la grădiniță, aveți nevoie doar de un calculator conectat la internet. După ce introduceți adresa www.inscrieri-gradinite.md, trebuie să accesați compartimentul „Districte” pentru a vă alege grădinița dorită. După aceasta, veți completa un formular de depunere a cererii, iar la scurt timp, pe poștă electronică veți primi o confirmare și noi instrucțiuni.

Acest lucru va fi posibil începând cu 1 septembrie, spun reprezentanții de la Direcția Educație care mai adaugă că vor, în acest fel, să-i scape pe părinți de orele pierdute în fața centrelor de înscriere.

„Perioada 1 august – 1 septembrie va fi data în care registrele care sunt acum pentru înscriere vor fi trecute în varianta electronică, de aceea este sistată înscrierea în rând”, a declarat Viorica Negrei, Șef Adjunct DGETS.

Părintii au păreri diferite. În timp ce unii aprobă inițiativa autorităților, alții susțin că e mai bine să discuți cu funcționarul față în față.

„Noi ne-am înscris copilul mergând la fața locului, ne-a fost foarte greu, este o inițiativă foarte bună, acum când domeniul IT e foarte dezvoltat, pentru mămici e foarte bine”, este de părerea un părinte.

„Când ai un copil mic, nu prea ai timp să mergi pe la instituțiile de stat. Înscrierea la grădinițe online cred că e bine, deși părinții oricum o să trebuiască să se documenteze”, a spus un alt locuitor.

În prezent, proiectul este realizat pe jumătate, valoarea totală a acestuia fiind de 90.000 de lei. Până în anul 2019, aproape 20.000 de copii urmează să primească loc în grădinițele din capitală.