/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Veste bună pentru părinți. Din toamnă își vor putea înscrie copiii la grădiniță on-line

missing
19 iulie 2017, ora 19:42

Pentru a vă înscrie copilul la grădiniță, aveți nevoie doar de un calculator conectat la internet. După ce introduceți adresa www.inscrieri-gradinite.md, trebuie să accesați compartimentul „Districte” pentru a vă alege grădinița dorită. După aceasta, veți completa un formular de depunere a cererii, iar la scurt timp, pe poștă electronică veți primi o confirmare și noi instrucțiuni.

Acest lucru va fi posibil începând cu 1 septembrie, spun reprezentanții de la Direcția Educație care mai adaugă că vor, în acest fel, să-i scape pe părinți de orele pierdute în fața centrelor de înscriere.

„Perioada 1 august – 1 septembrie va fi data în care registrele care sunt acum pentru înscriere vor fi trecute în varianta electronică, de aceea este sistată înscrierea în rând”, a declarat Viorica Negrei, Șef Adjunct DGETS.

Părintii au păreri diferite. În timp ce unii aprobă inițiativa autorităților, alții susțin că e mai bine să discuți cu funcționarul față în față.

„Noi ne-am înscris copilul mergând la fața locului, ne-a fost foarte greu, este o inițiativă foarte bună, acum când domeniul IT e foarte dezvoltat, pentru mămici e foarte bine”, este de părerea un părinte.

„Când ai un copil mic, nu prea ai timp să mergi pe la instituțiile de stat. Înscrierea la grădinițe online cred că e bine, deși părinții oricum o să trebuiască să se documenteze”, a spus un alt locuitor.

În prezent, proiectul este realizat pe jumătate, valoarea totală a acestuia fiind de 90.000 de lei. Până în anul 2019, aproape 20.000 de copii urmează să primească loc în grădinițele din capitală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram