/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Elevii moldoveni au obținut medalia de argint și bronz la Olimpiada Internațională de Chimie

missing
20 iulie 2017, ora 16:11

Derulată sub deviza “Bonding the World with Chemistry” (”Să fixăm lumea prin chimie”), Olimpiada a reunit participanți din țări ca Statele Unite, Federația Rusă, China, Canada, India, Indonezia, Belarus, Tailanda, Marea Britanie, Italia, Ungaria, România etc.

Elevii din Republica Moldova au obținut două medalii – una de argint și una de bronz. Medalia de argint i-a revenit elevului Solovei Chiril, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chişinău, în timp ce Mitcov Dumitru, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, mun. Bălți s-a învrednicit de medalia de bronz.

Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de patru elevi și doi profesori:

1. Solovei Chiril, cl. XI, LT „Orizont”, Chişinău
2. Mitcov Dumitru, cl. XII, LT „M. Eminescu”, Bălți;3.Ghieș Vladislav cl .XI, LT „Ion Creangă”, Bălți;
4. Magdei Mihaela, cl. XI, LT „Prometeu-Prim”, Chişinău;
5. Bulimestru Ion, doctor în chimie, conferenţiar universitar, şef departament Chimie, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul echipei;
6. Graur Vasilii, doctor în chimie, cercetător ştiinţific, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul adjunct al echipei.

Olimpicii au fost pregătiţi atât de către profesorii din licee, cât şi de către echipa de profesori de la Facultatea de Chimie şi Tehnologie Chimică, Universitatea de Stat din Moldova.

Totodată, informăm că Republica Moldova a mai obținut două medalii – una de argint și una de bronz la Olimpiada la Chimie „D. Mendeleev”, care a fost organizată în perioada 23 – 30 aprilie 2017, la Astana, Kazakhstan. Elevul Mitcov Dumitru, cl. XII, LT „M. Eminescu”, Bălți a obţinut medalia de argint şi elevul Solovei Chiril, cl. XI, LT „Orizont”, Chişinău a obţinut medalia de bronz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram