Fostul deputat, Chiril Lucinschi, a primit alte 30 de zile de arest la domiciliu, decizia fiind luată de magistrații Judecătoriei Buiucani. El nu s-a prezentat la ședință pe motiv că este internat în spital. Despre aceasta a anunțat avocata ex-deputatului care a mai precizat că decizia instanței este neîntemeiată.

„Domul Chiril Lucinschi se află în concediu medical. Este internat în spital și nu a putut să se prezinte astăzi în instanța de judecată”, a declarat avocatul Corina Stratan.

„Învinuirea din 26 mai 2017 a fost completată cu un nou capăt de acuzare și anume falsul în declarații, manifestat prin includerea în declarațiile sale de avere și interese personale”, a susținut Eugen Rurac, procuror.

De astăzi, fostul deputat este cercetat și pentru fals în declarațiile de avere. Chiril Lucinschi a fost reținut pe 25 mai într-un dosar legat de fraudele bancare. El este cercetat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, după ce, împreună cu alți trei agenți economici, ar fi accesat mai multe credite neperformante. De partea cealaltă, fostul politician se declară nevinovat și susține că a întors toate cele 5 milioane de lei, luate în credit în 2013.