Autorul jocului sinucigaș, Balena Albastră, a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Sentința a fost dictată de un tribunal rus, care ar fi demonstrat că din vina tânărului de 22 de ani mai mulți adolescenți s-au sinucis fiind afectați de acest joc.

Filip Budeikin, care a pledat vinovat pentru că incita adolescenții să se sinucidă, a primit trei ani de închisoare din partea unui tribunal din Siberia. Persoanele care participau la așa-numitul joc Balena albastră trebuiau să îndeplinească diferite sarcini timp de 50 de zile, iar scopul final al jocului fiind sinuciderea.

Budeikin, cunoscut sub pseudonimul Philipp Fox, a fost condamnat după ce a recunoscut implicarea sa în tentativele de sinucidere a două fete din Rusia, în vârstă de 16 și respectiv 17 ani. Acuzatul a mai recunoscut și provocarea a 17 decese. Mai mult, Budeikin a declarat că victimele jocului său erau niște „deşeuri biologice”, care erau „fericiţi să moară” şi că el ar fi „curăţat societatea”. Procesul de judecata al lui Budeikin a avut loc cu ușile închise, iar acesta îşi va executa sentinţa într-o închisoare de tip deschis.