/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Creatorul jocului „Balena albastră” a fost condamnat la trei ani de închisoare

missing
20 iulie 2017, ora 19:22

Filip Budeikin, care a pledat vinovat pentru că incita adolescenții să se sinucidă, a primit trei ani de închisoare din partea unui tribunal din Siberia. Persoanele care participau la așa-numitul joc Balena albastră trebuiau să îndeplinească diferite sarcini timp de 50 de zile, iar scopul final al jocului fiind sinuciderea.

Budeikin, cunoscut sub pseudonimul Philipp Fox, a fost condamnat după ce a recunoscut implicarea sa în tentativele de sinucidere a două fete din Rusia, în vârstă de 16 și respectiv 17 ani. Acuzatul a mai recunoscut și provocarea a 17 decese. Mai mult, Budeikin a declarat că victimele jocului său erau niște „deşeuri biologice”, care erau „fericiţi să moară” şi că el ar fi „curăţat societatea”. Procesul de judecata al lui Budeikin a avut loc cu ușile închise, iar acesta îşi va executa sentinţa într-o închisoare de tip deschis.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram