Dorin Chirtoacă rămâne în continuare în arest la domiciliu după ce judecătorii de la Curtea de Apel au respins recursul avocaților care au cerut ca edilul să fie cercetat în libertate. Tot astăzi judecătorul, care urma să examineze dacă avocații primarului au fost excluși legal din proces, a decis să se autosuspende.

Dorin Chirtoacă, prezent la ședință spune că a fost luat prin surprindere de această decizie: „Se dorește discreditarea, denigrarea mea și asocierea cuvântului mită cu numele meu”.

Chirtoacă a mai spus ca va ataca în judecată acțiunile procuraturii și se va adresa și la instituțiile de drept ale UE. Edilul a solicitat publicarea integrală a dosarului și a mai spus că faptul că se află în arest la domiciliu nu-i permite să semneze acorduri cu instituții bancare europene: „N-am avut posibilitatea să semnez 10 milioane de euro cu banca europeană pentru investiții. Trebuia să semnez în iunie”.

Chiar și așa, judecătorii au decis să-l lase pe edil în continuare în arest la domiciliu. Totodată, într-o altă ședință legata de excluderea avocaților lui Chirtoacă din proces, judecătorul a anunțat ca se retrage de la luarea unei decizii. Acest moment urmează a fi judecat de un alt magistrat.

„Judecătorul poate să se abțină de la examinarea plângerilor sau a cauzei penale dacă dumnealui consideră”, a spus procurorul Dumitru Robu.

Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai de către ofițerii CNA în dosarul parcărilor cu plată. El este acuzat de fapte de corupție în dosarul parcărilor cu plata dar și de trafic de influență. Edilul capitalei se declară în continuare nevinovat.