Patru moldoveni, membri ai unui grup organizat, riscă de ani de închisoare pentru trecerea peste frontiera vamală a Republicii Moldova a unei substanțe otrăvitoare în proporții deosebit de mari, tăinuind-o de controlul vamal.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că din gruparea criminală fac parte doi foşti angajaţi ai MAI, un agent al unei companii de asigurări, o persoană neangajată în câmpul muncii, precum şi alte persoane la moment neidentificate de organul de urmărire penală.

La data de 10 iulie, grupul de procurori ai oficiului Nord a PCCOCS, de comun cu angajaţii SIS au reţinut în flagrant delict membrii grupului criminal, imediat după trecerea frontierei vamale a Republicii Moldova cu Ucraina pe la punctul local de trecere a frontierei de stat „Clocuşna – Sokireanî”, situat în s. Clocuşna r-l Ocniţa, aceștia aveau ascuns în secţiunea roţii de rezervă a portbagajului automobilului de model Opel Astra, o cantitate de aproximativ 1 kg de substanţă otrăvitaoare de Mercur, care valorează pe piaţa neagră aproximativ 12.000 dolari SUA.

Concomitent, grupul de urmărire penală a descins la mai multe adrese din r-l Ocniţa, efectuând percheziţii în domiciliile şi automobilele membrilor grupului criminal, în cadrul cărora au fost depistate şi ridicate urme ale infracţiunii, arme păstrate ilegal, precum şi mijloace băneşti presupuse a fi obţinute din activitatea criminală.

În rezultatul acţiunilor întreprinse, până la moment au fost reţinuţi 4 membri ai grupului criminal organizat, cărora le-a fost înaintată învinuirea și aplicată măsura preventivă – arestul preventiv pe un termen de 30 zile.

În cazul constatării vinovăției, persoanele culpabile riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 3 la 10 ani.