/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/VIDEO/ PL, despre votul mixt: „Va asigura perpetuarea la guvernare a tandemului PD-PSRM

missing
20 iulie 2017, ora 14:35

„Şi acum Parlamentul este asemănător unui bâlci, în care totul se vinde şi se cumpără, însă după următoarele alegeri tranzacţiile cu deputaţi vor deveni la fel de captivante ca şi transferurile unor fotbalişti între cluburi sportive. Cineva va „juca” un sezon pentru partidul cutare, apoi alt sezon – pentru Partidul Democrat, apoi – pentru socialişti şi tot aşa mai departe”, se menționează într-un comunicat emis de către liberali.

PL susține că autorii proiectului au uitat să menționeze că principala concluzie a forului european constă în faptul că în aceste momente nu este recomandabilă schimbarea fundamentală a unei instituţii de bază a statului, care asigură o succesiune democratică a puterii, mai ales având în vedere gradul înalt de polarizare a societăţii pe acest subiect.

„Aşa sau altfel, trebuie să recunoaștem însă, că deznodământul ce se va produce în cele ce urmează a necesitat un efort enorm — cât costă doar „desenarea” a 800 mii de semnături inexistente sau măsluirea unor sondaje care să indice necesitatea schimbării sistemului electoral… Dar aşa-zisele „consultări” cu societatea civilă, care s-au întins pe câteva săptămâni, în urma cărora nu a fost luată în consideraţie nici o propunere parvenită de la entităţi neafiliate. Cu siguranţă, dacă nu ar fi fost presaţi de timp, autorii acestei iniţiative buclucaşe (PD şi PSRM), ar mai fi organizat şi un referendum care ne-ar fi arătat „calea corectă” spre un viitor tot mai luminos…”, au menționat liberalii.

Amintim că, Proiectul cu privire la schimbarea sistemului electoral mixt a fost votat în lectura a doua și ultima, de 74 de deputați. Proiectul a fost susținut de deputați democrați, socialiști și popular-europeni.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram