Zeci de protestatari, în mare parte susținători ai Partidului Nostru, au ieșit încă de aseară în fața Parlamentului, pentru că, spun ei, deputații s-au obișnuit sa voteze principalele legi, ca hoții, pe întuneric. Și evenimentul de aseară s-a lăsat cu scandal. Oamenii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine, iar într-un final, două persoane au fost reținute. Acestea au fost eliberate după câteva ore petrecute în detenția poliției.

„Eu nu le-aș spune îmbrânceli, este aplicarea de forță din partea reprezentanților statului. Au pornit și sistemul de irigare folosind-o ca sperietoare contra-cetățenilor”, a menționat Ilan Cașu, vicepreședintele Partidului Nostru.

Oamenii spun că au ieșit în fața Parlamentului pentru ca nu cumva votul mixt să fie votat noaptea, așa cum s-a întâmplat și în cazul investirii Guvernului Filip.

Clădirea Parlamentului arăta ca o fortăreață, aseară. Zeci de polițiști, între care carabinieri și scutieri echipați ca la carte, au păzit-o ca pe ochii din cap. „Vom avea suficientă forță pentru a asigura ordinea publică și securitatea publică”, a menționat Alexandru Jizdan, șef al Inspectoratului General de Poliție.

În urma îmbrâncelilor dintre cele două tabere, doi bărbați au fost reținuți. Potrivit formațiunii Partidul Nostru, este vorba de două persoane în vârstă de 29 și, respectiv, 42 de ani, una fiind din Chișinău, iar alta din Leova. Acestea au fost reținute pentru că nu s-ar fi supus ordinelor polițiștilor. Protestatarii au mers la Inspectoratul de Poliție al poliției Buiucani pentru a cere eliberarea lor.

După câteva ore, aceștia au fost eliberați. În fața parlamentului, protestul s-a încheiat în jurul orei 11. Manifestația a continuat la Inspectoratul de Poliție Buiucani.