/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Rogozin vrea în Moldova. Vicepremierul rus spune că vine la invitația lui Dodon

missing
20 iulie 2017, ora 18:28

Dmitri Rogozin a precizat că nu a înțeles cine și ce i-a interzis, așa că urmează să vină cu orice preț, mai ales ca l-a invitat Igor Dodon.

Dmitrii Rogozin insista să vină în Moldova, mai ales că are întrevederi cu președintele Igor Dodon și cu liderul de la Tiraspol. Acesta urmează să ajungă în țara noastră pentru a participa la evenimentele dedicate celor 25 de ani de la desfășurarea operațiunilor de menținere a păcii pe Nistru.

Nu am înțeles: cine și ce nu mi-a permis. Voi ateriza și mă voi întâlni cu președintele Moldovei și conducerea Transnistriei”, a scris Rogozin pe contul sau de Twitter.

Igor Dodon a precizat într-un comentariu la aceasta postare că îl așteaptă și că îl va primi cu drag. Vicepremierul rus a mai adăugat că vine la invitația președintelui moldovean, iar ce ține de mijlocul de transport cu care va ajunge în Moldova, va anunța ulterior.

Tot scandalul a pornit după ce site-ul deschide.md a publicat o scrisoare pe care ar fi primit-o ambasadorul rus de la ministerul de Externe, în care se spune că nu se permite avioanelor militare ruse să survoleze spațiul aerian moldovean și nici să aterizeze la Chișinău și Tiraspol.

Am încercat să confirmăm autenticitatea scrisorii la ministerul de Externe. Responsabilii de comunicare au declarat pentru TV8 doar că nu pot să confirme, dar nici să infirme textul acesteia. Ieri, în schimb, ministerul de Externe a publicat un comunicat de presă despre întâlnirea dintre Andrei Galbur și ambasadorul rus, Farit Muhametsin. Cei doi au vorbit, inclusiv despre marcarea celor 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram