/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

A fost aprobată Legea prin care mormintele și operele comemorative de război vor fi amenajate și valorificate

21 iulie 2017, ora 07:45

În document se reglementează un spectru larg de activităţi specifice domeniului de referință, cum ar fi: identificarea, înregistrarea, înfiinţarea, întreţinerea, păstrarea şi asigurarea securităţii mormintelor și operelor comemorative de război; atribuţiile, obligaţiile în acest sens a autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale; sancţiunile ce se impun în caz de încălcare a prevederilor legale în domeniu etc.

Menţionăm, că implementarea noii legi nu va necesita surse financiare suplimentare. Agenția Națională pentru Cultul Eroilor, structura specializată pentru implementarea prevederilor Legii mormintelor și operelor comemorative de război, va fi înființat în baza Centrului de Cultură și Istorie Militară a Ministerului Apărării.

Cheltuielile pentru efectuarea activităţilor specifice în acest domeniu rămân să fie acoperite din contul mijloacelor proprii, mijloacelor speciale şi celor bugetare aprobate ale proprietarilor cu orice titlu de drepturi asupra bunurilor memoriale respective.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Culturii în scopul reglementării regimului juridic al mormintelor militare și al operelor edificate pentru comemorarea celor căzuți în războaie, victimelor conflictelor militare sau comemorării evenimentelor legate de aceste conflicte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram