Până în prezent, întreprinderile municipale din gestiunea Regiei locativ-comunale au evacuat crengile din 958 de curți de blocuri, ceea ce constituie circa 97 la sută din zonele administrate. În paralel, Preturile de sector continuă să desfășoare lucrări de lichidare a consecințelor calamităților naturale, fiind salubrizate circa 96 % din teritorii.

De asemenea, de către Spații Verzi s-a intervenit la peste 1.600 de adresări din partea cetățenilor, fiind evacuați 310 arbori de pe case de locuit, balcoane și acoperișuri. Alte intervenții de acest gen au avut loc în curțile a 42 de licee și școli și 57 de grădinițe, unde au fost evacuați peste 50 de copaci și curățați alți circa o mie. În total, de la începutul intemperiei, au fost evacuate 3.118 rute cu resturi vegetale.

Pe parcursul săptămânii curente vor continua lucrările de prelucrare a masei lemnoase în cele 5 depozite din capitală, dar și de colectare și evacuare a crengilor din sectoarele Botanica – 33 curți, Ciocana – 12 curți și Râșcani – 4 curți.

Totodată, Primăria a permis cetăţenilor şi agenţilor economici să evacueze, gratuit, crengile de la depozitele temporare din sectoare. Pentru asta, persoanele vor depune doar o cerere la Pretura de sector, care va fi coordonată de Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi.