Competențele medicilor care prestează servicii dermatocosmetologice vor fi evaluate în perioada 1 septembrie - 31 octombrie. O comisie formată din reprezentanți ai Universității de Stat de Medicină „Nicolae Testemițanu” și ai Ministerului Sănătății va stabili dacă medicii au pregătirea necesară pentru a face intervenții cosmetologice minim invazive. Ministerul Sănătății a aprobat Regulamentul care prevede procedura de evaluare a personalului medical din acest domeniu.

Comisia va recepționa actele solicitanților în perioada 1 august – 1 septembrie, 2017. Medicii dermatovenerologi vor prezenta doar copiile diplomelor de studii medicale universitare și postuniversitare.

Medicii de alte specialități vor depune suplimentar copiile certificatelor obținute în urma instruirilor naționale sau internaționale în dermatocosmetologie, al planului de studii și al programului analitic, dar și copiile hotărârilor instituției care a eliberat certificatele.

Comisia va stabili dacă medicii sunt pregătiți adecvat în domeniul dermatocosmetologiei. În lipsa pregătirii necesare, vor face instruiri de scurtă durată în cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Primul curs de dermatocosmetologie va avea loc în luna noiembrie, 2017

Anterior, Ministerul Sănătății a aprobat un ordin care stabilește competențele profesionale în domeniile cosmeticii, chirurgiei plastice, estetice și microchirugiei reconstructive. Noile reglementări au fost propuse de către un grup de lucru, instituit la inițiativa ministrului Sănătății. Ruxanda Glavan a luat această decizie după ce sănătatea mai multor femei a fost afectată din cauza procedurilor cosmetologice minim invazive, efectuate de specialiști fără competențe în dermatocosmetologie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!