/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Competențele medicilor care fac proceduri cosmetologice minim invazive vor fi evaluate

missing
21 iulie 2017, ora 18:08

Comisia va recepționa actele solicitanților în perioada 1 august – 1 septembrie, 2017. Medicii dermatovenerologi vor prezenta doar copiile diplomelor de studii medicale universitare și postuniversitare.

Medicii de alte specialități vor depune suplimentar copiile certificatelor obținute în urma instruirilor naționale sau internaționale în dermatocosmetologie, al planului de studii și al programului analitic, dar și copiile hotărârilor instituției care a eliberat certificatele.

Comisia va stabili dacă medicii sunt pregătiți adecvat în domeniul dermatocosmetologiei. În lipsa pregătirii necesare, vor face instruiri de scurtă durată în cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Primul curs de dermatocosmetologie va avea loc în luna noiembrie, 2017

Anterior, Ministerul Sănătății a aprobat un ordin care stabilește competențele profesionale în domeniile cosmeticii, chirurgiei plastice, estetice și microchirugiei reconstructive. Noile reglementări au fost propuse de către un grup de lucru, instituit la inițiativa ministrului Sănătății. Ruxanda Glavan a luat această decizie după ce sănătatea mai multor femei a fost afectată din cauza procedurilor cosmetologice minim invazive, efectuate de specialiști fără competențe în dermatocosmetologie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram