/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC. VIDEO/ Parlamentul a adoptat declarația de retragere a forțelor militare ruse de pe teritoriul RM

missing
21 iulie 2017, ora 13:01

Declarația a fost aprobată în ziua în care se împlinesc 25 de ani de la încetarea ostilităților de pe Nistru.

Potrivit lui Andrian Candu, textul documentului a fost coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu Biroul pentru Reintegrare și alte instituții. „Ea fiind declarație politică, bineînțeles va fi semnată, intră în vigoare la data adoptării și va fi publicată în Monitorul Oficial”, a spus Andrian Candu, speakerul Parlamentului.

Menționăm că înainte ca declarația să fie supusă votării, deputații fracțiunii PSRM au părăsit sala de ședință în semn de protest. „După ce am luat cuvântul, abia după aceea am primit această declarație, iar acum în fugă trebuie nu doar să facem cunoștință cu această declarație, dar și să o votăm, cumva. Deja este o încălcare gravă și a bunului simț, dar și a procedurii parlamentare. Dați-ne voie, măcar, să facem cunoștință cu aceasta. Asemenea practică când se repartizează materialele după votare, noi am avut atunci când ați votat deschiderea centrului NATO la Chișinău, fără a repartiza materiale și abia după asta am analizat documentele și am scos unele încălcări ale legislației în vigoare. Vrem să avem posibilitatea să facem cunoștință. Considerăm că este o provocare geopolitică. La ultima ședință, atunci când avem multe probleme de rezolvat, veniți cu asemenea proiecte nepregătite”, a declarat Vlad Batrâncea, înainte de a părăsi sala de ședință alături de colegii săi.

Proiectul privind retragerea forțelor militare rusești de pe teritoriul țării nu era inițial pe ordinea de zi, însă acesta a fost introdus la începutul ședinței cu votul majorității.

Declarația Parlamentului Republicii Moldova privind retragerea forţelor militare ruse de pe teritoriul ţării:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram