/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Protestul tăcut al activistului Dumitru Alaiba. A stat mai mult de o oră uitându-se în ochii unui polițist

21 iulie 2017, ora 16:25

„El se uita în jos, într-o parte, uneori la mine. Cred ca ambii așteptam să se termine asta. Am vrut să zic cu asta un lucru simplu. Noi ambii alegem să venim și să stăm acolo. Și ambii putem pleca oricând. Dar alegem să stam”, susține activistul civic.

Este o diferență mare, spune el, dintre motivul pentru care se află protestatarii acolo și cel pentru care sunt carabinierii acolo, iar diferența rezidă în ceea ce încearcă să protejeze fiecare.

„Eu știu ce încerc să protejez. El tot își dă seama ce protejează stând acolo. Am vrut să arăt că noi putem rezista mai mult ca ei. Am vrut să arăt că nu ne temem de oameni în uniforma. Sub orice uniformă este un om. Și orice om își dă bine seama ce e bine și ce e rău. Să faci rău e o alegere individuală a fiecăruia. E timpul ca fiecare polițist care îi apară pe baieții să își pună serioase întrebări despre moralitatea acțiunilor lor. Și despre consecințele acestora. Zi de zi. Ei decid să facă asta zi de zi. Iar stand ascunși după spatele lor, cineva își umple buzunarele și tot nu se satură să distrugă aceasta țara și democrația ce ar putea fi”, a mai adăugat Dumitru.

Foto: Facebook / Dumitru Alaiba

Totuși, activistul a ținut să menționeze că nu intenționează să îi insulte prin postarea scrisă de el.

„Nu e ușor sa stai asa cum stau ei. Neclintiți și încotoșmănați pe asa căldură. Eu aș face-o dacă aș simți că asta e necesar. Nu cred că ei simt și țin la ceea ce fac. Sper băieții, și mai ales băiatul asta, să nu se supere pe mine. Nu am intenționat o insultă în adresa lor. A șefilor lor – da. Nu e vina lui că este călcat în picioare. Dar e alegerea lui să se lase călcat în picioare. Zi de zi. Timp în care cei din spatele lui își umfla burțile. Din toți care stăteau în coloana, poate 1-2 vor fi promovați și făcuți șefi. Cei mai ușor coruptibili. Restul vor rămâne slujitori”,

Amintim că, astăzi, în fața Președinției, partidele de opoziție au organizat un protest împotriva deciziei Parlamentului de a modifica sistemul electoral din țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram