/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Reacția lui Chirtoacă la cererea de a fi suspendat din funcție: „Procuratura cere lucruri ilegale!”

missing
21 iulie 2017, ora 17:06

În vederea excluderii oricăror influenţe asupra martorilor, procurorii au solicitat Consiliului Municipal Chişinău suspendarea din funcţie a primarului general pe durata procesului de judecată. Chirtoacă susține însă că suspendarea sa din funcție o poate face numai instanța de judecată, nu și CMC.

„Titlul comunicatului este „cauza penală…trimisă în judecată”. Cum ați trimis-o sau vreți să o trimiteți în judecată, dacă luni suntem invitați începând cu ora 9 să continuăm să facem cunoștință cu materialele din dosar?”, a scris edilul Capitalei.

Chirtoacă a mai cerut publicarea dosarului în întregime: „Nu vă obosiți cu comunicate de presă pline de greșeli, cu cerințe ilegale și cu infracțiuni „desenate”. Avizarea certificatelor de urbanism reprezinta o atribuție de serviciu, nu un abuz sau o infracțiune, iar despre acuzațiile nefondate ale unora, făcute ca să scape ei înșiși de pedeapsă, deja am spus zilele trecute. Trebuia să veniți să opriți falsificarea licitației atunci pe 6 octombrie 2015, este obligația Dvs. să opriți o infracțiune, dacă aveți informații ca aceasta va avea loc”.

Procuratura a emis astăzi un comunicat de presă în care solicită suspendarea din funcție a primarului și menționează că cauza va fi transmisă instanței de judecată. Potrivit actului de învinuire, primarul capitalei a comis acte de corupere pasivă şi infracţiune de trafic de influenţă, în variantă agravată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram