/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Start TIFF Chișinău 2017. A avut loc ceremonia de deschidere și prima proiecție de film

missing
21 iulie 2017, ora 14:48

În debutul ceremoniei de inaugurare, secretarul de Stat al Ministerului Culturii Andrei Chistol a salutat prezența la Chișinău a unuia dintre cele mai mari festivaluri de film din România, apreciind contribuția Festivalului la dezvoltarea cinematografiei românești.

Evenimentul de deschidere a Festivalului a fost urmat de proiectarea documentarului „Planeta Petrila” de Andrei Dăscălescu, peliculă distinsă cu Premiul Publicului Cinepub la TIFF, și de filmul „Piatră pe inimă”/ „Heartstone”, de Guðmundur Arnar Guðmundsson, care a luat Premiul pentru regie și Premiul Publicului la TIFF.

Astăzi, publicul este așteptat la Centrul Odeon pentru a viziona filmele „Vara s-a sfârșit” de Radu Potcoavă și „Gloria”, distins cu Mențiunea specială a Juriului la TIFF. În următoarele zile spectatorii vor avea ocazia de a urmări mai multe scurtmetraje românești noi, selecționate la TIFF, printre care „Scris/Nescris” de Adrian Silișteanu, „Prima noapte” de Andrei Tănase ș.a.

TIFF Chișinău (20-23 iulie) este organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei din România, Ministerului de la București pentru Românii de Pretutindeni şi Ministerului Culturii al Republicii Moldova, co-organizator – ALTFilm.
Tv8 este partener media a acestui eveniment.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram