/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ „Destul atâta armată pe teritoriul Moldovei”. Deputații cer retragerea trupelor rusești din stânga Nistrului

missing
21 iulie 2017, ora 18:27

„Cosiderăm că este o provocare împotriva încercărilor de a remedia situația și relațiile cu Transnistria întreprinse de președintele Igor Dodon”, a menționat Vlad Batrâncea, deputat PSRM.

„Destul atâta armată pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus Tudor Deliu, președinte al fracțiunii PLDM.

„Republica Moldova nu este neutră, are trupe străine pe teritoriul său”, a susținut Ion Casian, deputat PL.

„Haideți să reieșim nu doar din viziuni ideologice, dar și din niște calități pur umane, fiindcă au murit oameni”, a spus Marian Lupu, fracțiunea PL.

„Este regretabil că fracțiunea care a pledat întotdeauna pentru respectarea neutralității Republicii Moldova vine cu un anunț spunând că ei vor părăsi ședința de astăzi”, a declarat Valeriu Ghilețchi, președinte PPEM.

La scurt timp după adoptarea documentului, Candu a anunțat că deja a primit salutări din partea vicepremierului rus, Dmitri Rogozin: „Domnul Rogozin într-un fel ne-a trimis pe Twitter salutări, că chipurile ne pregătim de război. Vreau să-i transmit mesajul nostru că noi suntem o națiune pașnică și ne apărăm interesele noastre. Semnez declarația chiar acum ca răspuns pentru dl Rogozin”.

Și șeful statului și-a manifestat nemulțumirea pe Facebook, printr-o postare scrisă în limba rusă. Igor Dodon scrie că documentul este o provocare care va conduce la înrăutățirea relațiilor cu Federația Rusă.

Prin declarația de astăzi, Parlamentul a cerut retragerea trupelor militare și a munițiilor rusești din stânga Nistrului, menționând că prezența lor contravine Constituției.

Autoritățile de la Chișinău au solicitat și anterior același lucru, însă Moscova nu și-a respectat angajamentele. Rusia și-a staționat în regiune așa-zisele forțe de menținere a păcii încă în anii `90.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram