Din foști colegi de clasă și prieteni, au ajuns dușmani. Dorin Chirtoacă și Igor Gamrețchi, veniți ambii la judecătoria Buiucani, s-au evitat atât cât le-a permis lățimea coridoarelor. Cei doi, deși s-au întâlnit, nu au schimbat niciun cuvânt. Primarul Capitalei este supărat pe fostul său subaltern că l-ar fi denunțat în dosarul parcărilor cu plată. De cealaltă parte, Igor Gamrețchi spune că îl evită pe edilul Capitalei pentru că ambii figurează pe același dosar.

Deși cei doi spun că s-au mai întâlnit după reținerea lor, însă în fața camerelor de luat vederi a fost pentru prima dată. Fostul șef al Direcției Transport a trecut pe lângă edilul capitalei, care aștepta pe holul judecătoriei Buiucani, fără să-l salute.

„L-am văzut pe trotuar, pe stradă dar nici nu i-am răspuns la bună ziua și nici nu am să o fac mai departe pe parcursul întregii vieți, pentru murdăria care a adresat-o în adresa mea”, a spus Chirtoacă.

„Nu, nu discutăm acuma fiindcă suntem pe același dosar, și nu este ok ca să discutăm”, a menționat Gamrețchi.

Primarul consideră că Gamrețchi vrea să scape de pedeapsă și pasează, astfel, vina pe el: „Dumnealui încercând să scape sau să își ușureze răspunderea și pedeapsa care înțeleg că astăzi ar putea să îi fie aplicată într-o formă simplificată de urmărire penală a arătat cu degetul spre mine”.

În cadrul ședinței, procurorul a cerut pentru fostul șef al Direcției Transport o pedeapsă de doi ani de închisoare de tip semi-închis.

„Considerăm că aplicarea pedepsei de 2 ani de închisoare este suficientă, mai mult ca atât și-a recunoscut vina”, a declarat procurorul Dumitru Robu.

Totodată, judecătorul care ieri s-a abținut de examinarea excluderii avocaților lui Chirtoacă din proces a fost impus astăzi să continue judecarea dosarului, cererea lui fiind respinsă de un alt complet de judecată.

„Același judecător a autorizat perchezițiile anterior, procuratura nu a prezentat niciodată refuzare judecătorului respective nici în mai și nici acuma, de aceea această hotărâre o considerăm corectă”, a menționat primarul.

Dosarul lui Dorin Chirtoacă urmează în curând să ajungă în judecată. El este învinuit de corupere pasivă în proporții deosebit de mari și trafic de influență. Procurorii mai solicită suspendarea lui Chirtoacă din funcția de primar pe durata procesului de judecată. Edilul capitalei pledează nevinovat. În dosarul parcărilor cu plată figurează și Igor Gamrețchi, acesta fiind cercetat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. După ce a fost eliberat din arest, el a revenit la serviciu, însă Dorin Chirtoacă l-a suspendat din funcție chiar în aceeași zi. Anterior, presa de la noi a scris că edilul ar locui într-un apartament ce i-a aparținut cândva lui Gamrețchi, primarul însă a negat astăzi acest fapt.