/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Premierul României, despre votul mixt: „Nu este nimic ieșit din comun”

missing
21 iulie 2017, ora 13:02

„Schimbarea acestui sistem este un drept al Parlamentului, este schimbarea unui sistem democratic cu alt sistem democratic. Sunt multe țări în lume care au acest sistem electiv. Nu este nimic ieșit din comun. Ceea ce este ieșit din comun, și prin care a trecut și Români, este distorsionarea realității de cei neprieteni, care au ajuns cu mesajul la Bruxelles întors complet. Eu am încredere că instituțiile democratice din Moldova funcționează”, a declarat premierul român.

Mihai Tudose a mai menționat că și România și-a modificat sistemul de votare de câteva ori și a trecut prin aceleași lucruri.

La rândul său, Pavel Filip, a spus că nu contează ce sistem electoral există în țară, însă este important ca sistemul respectiv să nu contravină normelor democratice.

Menționăm că, ieri, deputații au votat în lectură finală, schimbarea sistemului de vot, inițiativa care a ținut în suspans luni întregi societatea. 74 de deputați au fost de acord cu trecerea la votul mixt, iar procedura de aprobare a durat doar 4 minute. La câteva ore, Igor Dodon a și promulgat legea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram