/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Patru moldoveni au fost prinși la frontieră cu documente falsificate

22 iulie 2017, ora 09:20

Primele două falsuri în acte au fost identificate, în urma unor bănuieli rezonabile asupra comportamentului a doi cetățeni moldoveni. Aceștia s-au prezentat la ieșirea din țară prin punctul de trecere Sculeni.

În primul caz, tânărul de 24 de ani, aflat la volanul unui Mercedes-Benz, în timpul controlului suplimentar a prezentat, benevol, cel de-al doilea permis de conducere, eliberat de autoritățile naționale, care s-a dovedit a fi falsificat.

La câteva ore diferență, unul din pasagerii rutei regulate Chișinău-Paris a dat de bănuit polițiștilor de frontieră, printr-un comportament ciudat, fapt ce s-a luat decizia de a extinde controlul asupra sa. În rezultat, în bagajul moldoveanului de 44 de ani s-a depistat o carte de identitate românească, eliberată pe numele altei persoane și care, la fel, prezenta semne vădite de falsificare. Din cercetările preliminare, ambii bărbați intenționau să folosească documentele la angajare în câmpul muncii.

În punctul de trecere Leușeni, polițiștii de frontieră au realizat verificări adiționale asupra celui de-al treilea moldovean, după ce în baza de date numele acestuia apărea la consemn. Persoana de 24 de ani mergea în calitate de pasager într-un BMW, înmatriculat în Irlanda. La acesta, inspectorii de frontieră au găsit un permis de conducere moldovenesc falsificat.

Ultimul caz a fost consemnat în punctul de trecere Tudora, unde polițiștii de frontieră au ridicat de la un cetățean moldovean permisul de conducere total falsificat. Acesta s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară. La cele depistate, tânărul de 22 de ani a declarat că și-a perfectat documentul în Bălți, acum trei ani, și circula în baza acestuia.

Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză. Persoanelor le-a fost permisă trecerea frontierei de stat, iar cercetările sunt continuate de ofițerii de urmărire penală ai Poliției de Frontieră, în vederea elucidării circumstanțelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram