Turneul pe care trupa Linkin Park ar fi trebuit să îl susţină în America de Nord, începând de pe 27 iulie, a fost anulat, după ce solistul formaţiei, Chester Bennington, s-a sinucis, informează bbc.com.

Compania Live Nation, organizatorul turneului, a transmis că va fi rambursată contravaloarea biletelor. ”Suntem nespus de întristaţi să aflăm despre decesul lui Chester Bennington”, a adăugat un purtător de cuvânt al companiei.

Chester Bennington, în vârstă de 41 de ani, a fost găsit spânzurat, joi, într-o vilă din Palos Verdes, Los Angeles. Chester Bennigton s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, Chris Cornell – care s-a sinucis la rândul lui în luna mai – ar fi împlinit 53 de ani. Solistul trupei Linkin Park i-a scris atunci lui Cornell o scrisoare emoţionantă prin care rememorează ce a însemnat prietenia lor.

Chester Charles Bennington s-a născut la 20 martie 1976. A fost muzician, cantautor şi actor american, cunoscut mai ales ca vocalist principal al formaţiilor rock Linkin Park şi Dead by Sunrise. Artistul era originar din Phoenix, Arizona, şi locuia în Los Angeles. Muzicianul a fost influenţat de stilul celor de la Loverboy, Foreigner şi Rush, visând sa fie al cincilea membru Depeche Mode. Chester Bennigton s-a luptat cu dependenţa de droguri în adolescenţă.