/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Cele mai frumoase clădiri din Chișinău construite în perioada Modernismului Socialist

missing
23 iulie 2017, ora 13:40

Construită în 1986, clădirea Romaniţa, denumire dată datorită asemănării cu floarea respectivă, s-a transformat în timp într-o adevărată legendă arhitecturală. Cea mai înaltă clădire din capitală se înalță frumos la periferia Parcului „Valea Trandafirilor”, iar momentan aceasta se află într-o stare deplorabilă necesitând lucrări de reconstrucție.

Foto: Facebook/SocModernism

Foto: Facebook/SocModernism

Foto: Facebook/SocModernism

Cafeneaua „Guguță”, a cărei săli înainte pline cu copii veseli și flămânzi, este acum o clădire părăsită, însă aceasta evocă o mulțime de amintiri plăcute a localnicilor. Prin anii 50 ai secolului trecut, în actuala Grădina Publică Ștefan cel Mare se deschisese restaurantul Moldova. Ulterior, în 1961 acesta s-a transformat într-o cantină publică. Alături se afla o scenă de vară, unde deseori cânta orchestra și se organizau concerte în aer liber.

Foto: Facebook/SocModernism

Foto: Facebook/SocModernism

Hotelul Cosmos este unul dintre cele mai mari hoteluri din perioada sovietică, mândria sindicatelor din Moldova. Construit în perioada sovietică, „Cosmos” se înalţă chiar în inima Capitalei, pe bd. Negruzzi, pe o suprafaţă de 2,3 hectare. Dat în exploatare în 1983, hotelul, cu 706 locuri, activează până în prezent.

Foto: Facebook/SocModernism

Foto: Facebook/SocModernism

Porțile Orașului sunt un ansamblu de clădiri cu mai multe etaje de pe Bulevardul Dacia, amplasat la intrarea în municipiul Chișinău. Planurile construcției au fost realizate de către arhitecții Iulia Borisovna Skvorțova, A. Markovici și Anatol Spasov, după o idee a arhitectului Iuri Tumanean.

Foto: Facebook/SocModernism

Casa Modei, construită în anii 70. Arhitecți: V. Zaharov, L. Gofman, G. Jinkin.

Foto: Facebook/SocModernism

Hotelul Turist, construit în anii 60.  Arhitect – R. Bekesevich.

Foto: Facebook/SocModernism

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram